DIRECT BESPAREN DOOR MINDER TE STOKEN? VRAAG TOT WEL 910 EURO SUBSIDIE AAN!

Bespaar meer dan € 600,- per jaar op uw stookkosten!

Heeft u in uw situatie voordeel bij isolatie?

Bouwjaar voor 1925: woningen uit deze periode hebben in de meeste gevallen een houten vloer en een kruipruimte waarbij geen vloerisolatie is toegepast. Bij deze woningen is vloerisolatie een goede optie om het comfort in de woning te verhogen, de stookkosten te verlagen en de woning voor te bereiden op een aardgasvrije toekomst.

Bouwjaar tussen 1925 en 1975: deze woningen hebben een houten vloer en, mits ze op palen zijn gefundeerd, vrijwel altijd een ongeïsoleerde kruipruimte. Hier is vloerisolatie een goede optie om het wooncomfort te verhogen, de energierekening te verlagen en de woning voor te bereiden op de toekomst.

Bouwjaar tussen 1976 en 1982: woningen uit deze periode hebben een betonnen vloer zonder isolatie. Als er een kruipruimte is, kan bij deze woningen vloerisolatie een goede optie om het wooncomfort te verhogen, de energierekening te verlagen en de woning voor te bereiden op de toekomst.

Bouwjaar tussen 1983 en 1992: over het algemeen zijn woningen uit deze periode voorzien van enige vorm van isolatie, ook van de vloer. Het gebruikte isolatiemateriaal is meestal, zeker in de jaren 80, niet fantastisch. Soms kan het dus lonen nog extra isolatiemateriaal aan te brengen. In sommige gevallen is het verstandig het huidige isolatiemateriaal te verwijderen en geheel nieuw isolatiemateriaal te plaatsen om het gewenste effect te krijgen.

Bouwjaar tussen 1993 en 2012: woningen na 1992 hebben betonnen vloeren en zijn over het algemeen redelijk goed geïsoleerd. Extra vloerisolatie loont in dat geval wanneer u vloerverwarming heeft of gaat aanschaffen. Er kan dan extra isolatiemateriaal aangebracht worden.

Bouwjaar 2013 – heden: woningen na 2012 zijn door het toen vernieuwde bouwbesluit goed geïsoleerd opgeleverd. Bij deze woningen is na-isolatie van de vloer niet interessant.

U wilt gaan isoleren? Zie hieronder welke directe voordelen u hiervan heeft!

1

Kosten besparen

Door de kruipruimte te isoleren, wordt het makkelijker om een huis warm te houden. Er komt nu minder koude lucht via de vloer het huis binnen, waardoor u dus minder hoeft te stoken om een warme temperatuur vast te houden in de huiskamer. Dit heeft een positieve invloed op de maandelijkse energiekosten. Als u hier maximaal op wilt besparen, dan raden we aan om ook vloerisolatie te nemen.

2

Minder vocht en schimmels in huis

De kruipruimte staat er helaas om bekend dat er veel vocht is op deze plek. Aangezien deze ruimte zich recht onder de vloer bevindt, komt het nog wel eens voor dat het vocht zich door naden en kieren binnendringt in de woning. Als u dan niet ingrijpt, kan het vocht uiteindelijk zorgen voor schimmels en zelfs voor waterschade. Dit is makkelijk te voorkomen door de kruipruimte te isoleren. In dit blog kunt u meer lezen over het voorkomen van vocht in uw woning. Vloerisolatie, en andere vormen van woningisolatie, laten u niet alleen besparen op uw energierekening. Uw woning wordt door deze maatregelen ook meer waard. U zult een beter energielabel krijgen waardoor de woningwaarde stijgt. Vloerisolatie levert u dus een dubbel financieel voordeel op.

3

De vloer wordt warmer

Zoals bij het eerste punt al werd genoemd, wordt de vloer in de woning minder koud zodra u de kruipruimte laat isoleren. Vooral in de winter is dit erg fijn. Dan kunt u namelijk ook in de winter op de sokken rondlopen zonder dat u koude voeten krijgt. Daarnaast houdt de isolatie ook tocht tegen. Tocht leidt vaak tot een verkoudheid en dat wilt u zoveel mogelijk tegengaan. Hiervoor is kruipruimte isolatie de ideale oplossing.

Wilt u ook weten wat voor u de mogelijkheden zijn?

Alles begint met kennis, laat u gratis adviseren door specialisten bij u uit de buurt!
Vul uw gegevens in en ontvang direct meerdere offertes om te vergelijken.

Meerdere offertes van gespecialiseerde bedrijven

Advies op maat

Doordat onze specialisten bekend zijn met alle vormen van isolatie heeft u gegarandeerd de beste oplossing voor uw situatie.

Subsidie

De subsidies kunnen zullen doorgaans verschillen per provincie en gemeente. Een adviseur is goed op de hoogte van welke subsidies er in jouw regio van toepassing zijn en kan je daarnaast helpen bij het aanvragen van de betreffende subsidies.

Vergelijken

Door verschillende offertes met elkaar vergelijken, weet je zeker dat je uiteindelijk de keuze kunt maken die voor jou het beste resultaat oplevert.

© Copyright 2023. All Rights Reserved