EEN LAADPAAL AAN UW DEUR

Handig en zeker niet duur!

U heeft vast al eens overwogen om een laadpaal bij u thuis te installeren.

Hieronder tonen we u waarom u echt niet langer meer moet twijfelen!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang vrijblijvend 4 offertes

Step 1 of 2

Een veelgestelde vraag:

Kan ik de laadpaal niet zelf installeren?

Wij krijgen regelmatig de vraag van mensen of zij zelf de installatie van hun laadpaal kunnen doen. Het antwoord daarop is overduidelijk nee. Tenzij u ervaring hebt met elektrotechniek, krachtstroom en dergelijke, is het geen goed idee om zelf een laadpaal te proberen te installeren. Allereerst is het bij de installatie van een laadpaal belangrijk dat de meterkast hier op de juiste manier voor is ingericht.

 

Dit is niet de enige reden waarom wij afraden de installatie in eigen beheer uit te voeren. Omdat de paal vaak op de oprit, in de garage of onder de carport moet komen is het eigenlijk altijd zo dat er kabels naar de laadpaal moeten worden getrokken. Vaak moeten deze kabels daarvoor door de buitenwand van de woning. In deze wand zitten naast isolatiemateriaal vaak ook gas- en waterleidingen. Vooral in de buurt van de meterkast. Ook bestaat het risico dat u door een bestaand elektrisch netwerk heen boort wanneer u zomaar de boor pakt om een gat te gaan boren.

 

Van de bovengenoemde factoren brengt de gasleiding het meeste risico met zich mee. Dit omdat wanneer hier doorheen wordt geboord er grote kans op brand en/of explosies zal zijn. Al met al adviseren wij ten zeerste dit over te laten aan een professionele installateur.

Installatie in 5 stappen

Meterkast voorbereiden

Er wordt altijd een aparte groep gemaakt in de groepenkast voor de lader. We zullen vanuit de meterkast de kabel moeten begeleiden naar de plek waar de lader komt. In veel gevallen betekent dit dat er geboord moet worden. Afhankelijk van waar de meterkast zit kunnen we direct boren in de buitenmuur of brengen we de kabel via de kruipruimte naar buiten. Dit wordt altijd in overleg met de klant gedaan.

Graaf- en boorwerkzaamheden

We maken de bestrating open indien nodig en plaatsen bovenop de kabel nog een extra markering. Dit voor de veiligheid zodat als er later nog graafwerkzaamheden plaatsvinden duidelijk is dat men voorzichtig te werk moet gaan waar het lint ligt. Ook zorgen we ervoor dat de bestrating weer netjes teruggelegd wordt door een ervaren stratenmaker. Uw oprit laten we weer netjes achter zoals we deze aantroffen.

De lader plaatsen

Afhankelijk van de gewenste locatie van de lader boren wij gaten in het beton of graven we een kuil om de laadpaal te fixeren. Indien de lader aan de muur komt, boren we gaten in de muur. Daarom dienen wij van tevoren te weten waar de lader moet komen, dan kunnen we het juiste type paal en materiaal meenemen.

Testen en activeren

We testen of de laadpaal naar behoren werkt met een speciaal testkastje. Dus mocht de auto nog niet geleverd zijn, kunnen we toch bevestigen dat de lader correct geïnstalleerd is. Ook leggen we u natuurlijk uit hoe de laadpaal werkt. U dient de lader zelf nog wel te laten activeren bij de leverancier van de lader.

Storingen en onderhoud

In principe heeft een laadpaal geen onderhoud nodig. Mocht er toch ooit iets zijn kunt u altijd contact opnemen met onze specialisten. Bij twijfel komen we graag langs om uw lader na te kijken.