DIRECT VEEL GELD BESPAREN DOOR ZONNEPANELEN

Bespaar direct op je energierekening!

Je buik vol van stijgende energieprijzen? Investeer dan in zonnepanelen en bespaar met 100% duurzame energie direct op je energierekening.
Een investering die niet alleen zichzelf terugverdient maar ook je huis meer waard maakt!

Rekenvoorbeeld terugverdientijd zonnepanelen

Met een systeem van 10 panelen kunt u het volgende rekenvoorbeeld aanhouden:
De totale kosten van ongeveer 5000 euro (inclusief zonnepanelen, installatie, en omvormers)
Een Wattpiek van 250 Wp per zonnepaneel; Per 1 Wp levert dit u gemiddeld 0,85 kWh aan stroom per jaar op; Het huidige gemiddelde stroomtarief bij de energieleverancier is € 0,50 per kWh

Voor een zonnepaneelsysteem van 10 panelen geldt:
10 panelen x 250 Wp x 0,85 kWh/Wp = 2.125 kWh aan stroom per jaar. Voor de berekening van de oplevering aan stroom in euro’s, uitgaande van het gemiddelde stroomtarief van € 0,50 per kWh geldt dan: 2.125 kWh x 0,50 €/kWh = € 1.062,50 per jaar.
De terugverdientijd kan vervolgens worden berekend door de totale aanschaf- en installatiekosten van de zonnepanelen te delen door de jaarlijkse oplevering. In dit geval: € 5.000 / € 1.062,50 per jaar = 4,7 jaar. De terugverdientijd van een zonnepaneelsysteem van 10 zonnepanelen is dus 4,7 jaar.

Meest gestelde vragen

Op bijna alle daken kunnen zonnepanelen geïnstalleerd worden. De precieze opbrengst hangt af van de ligging van het dak en de hellingshoek. Met onze eenvoudige online dakcheck zie je direct of je dak in aanmerking komt.

Wat je gaat besparen hangt af van je verbruik, de mogelijkheden van je dak en het aantal panelen dat je afneemt. Vul je gegevens in en we laten je weten wat je kunt besparen.

Nee, vanaf 1 januari 2023 is de btw op zonnepanelen 0%. Dit nultarief geldt alleen als de zonnepanelen worden geplaatst op woningen of bijgebouwen van een woning.

Zelfgeproduceerde elektriciteit mag u aan het elektriciteitsnet leveren. En wegstrepen tegen uw verbruik op een ander moment. Dit heet salderen. De salderingsregeling geldt tot 1 januari 2025. Vanaf 2025 wordt de salderingsregeling langzaam afgebouwd tot 2031. Let op: dit is een voorstel, dus het kan nog veranderen. Het wetsvoorstel is ingediend bij de Eerste Kamer ter bespreking.

Privacy Statement